Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babeczki marchewkowe

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

marchewka 2 szkl
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
mąka 1,5 szkl
sól szczypta
Imbir mielony Prymat 0,5 łyżeczki
Cynamon mielony Prymat 1 łyżeczka
olej roślinny 3/4 szkl
cukier brązowy 1 szkl
jajko 3-4 szt
olejek waniliowy 1 łyżeczka
cukier puder do dekoracji

Przepis i sposób przygotowania na: Babeczki marchewkowe

Kroki postępowania

1
W misce wymieszać jajka, olej, cukier tartą marchewkę i olejek waniliowy.
W innej misce przesiać mąkę z proszkiem do pieczenia oraz solą i przyprawami.
Zawartość obu misek połączyć ze sobą i dokładnie wymieszać łyżką lub mikserem na niskich obrotach.
Krok 1 - Babeczki marchewkowe foto
2
Masę przełożyć do papilotek umieszczonych w formie i piec ok 25 min w 180 stopniach.
Krok 2 - Babeczki marchewkowe foto
3
Upieczone babeczki pozostawić na chwilę jeszcze w formie. Po ok 10 min. wyjąć i przełożyć na kratkę aby ostygły.
Krok 3 - Babeczki marchewkowe foto
4
Posypać cukrem pudrem. Część babeczek posypałam cukrem pudrem, drugą część polałam polewą z roztopionej czekolady i posypałam wiórkami kokosowymi.
Smacznego:))
Krok 4 - Babeczki marchewkowe foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 11.02.2014 18:29
świetne, mniam
Róża1 07.02.2014 18:53
na pewno pyszne:-)
Konczi 07.02.2014 09:34
ehh co tu dużo pisać - pycha!
w mojej kuchni 07.02.2014 08:35
lubię takie babeczki
Bernadeta1 07.02.2014 00:37
na pewno smaczne babeczki
bhb8 07.02.2014 00:03
z chęcią bym zjadła :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak