Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babeczki kakaowe z jagodami

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 50 dag
mleko 3/4 szklanki
cukier wanilinowy 1 opakowanie
proszek do pieczenia 1 opakowanie
olej 3/4 szklanki
kakao 2 łyżeczki
jajko 2 sztuki
jagody 15 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Babeczki kakaowe z jagodami

Kroki postępowania

1
W misce wymieszać mąkę z proszkiem do pieczenia. Jeśli to możliwe można przesiać je przez sito. Dodać także kakao.
Krok 1 - Babeczki kakaowe z jagodami  foto
2
Olej wymieszać z mlekiem i dodać do sypkich składników. Zmiksować. Pod koniec dodać cukier i jajka. Całość dokładnie wymieszać.
Krok 2 - Babeczki kakaowe z jagodami  foto
3
Do papilotek przełożyć po łyżce ciasta, następnie wsypać po kilka jagód i przykryć łyżką masy.
Krok 3 - Babeczki kakaowe z jagodami  foto
4
Piec w 180 st. przez ok. 20 minut. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.
Krok 4 - Babeczki kakaowe z jagodami  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

inka2012 19.07.2015 09:58
apetycznie wyglądają :)
Ewelina1991 19.07.2015 09:46
fajne babeczki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak