Babeczki jogurtowe z truskawkami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Lista składników

  • mąka

    200 gram
  • Soda oczyszczona Prymat

    1 łyżeczka
  • cukier puder

    3 łyżki
  • cukier waniliowy

    1 łyżka
  • jaja

    2 szt.
  • mleko

    5 łyżek
  • jogurt naturalny

    3/4 szkl.
  • masło

    100 gram
  • truskawki

    10 szt. (średnie)

Dodatkowo

  • cukier puder

    do posypania
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Babeczki jogurtowe z truskawkami foto
Przygotować mokre składniki tj. mleko, roztopione masło ( ochłodzone ), jaja, jogurt. Wszystko umieścic w jednej miseczce i wymieszać rózgą kuchenną.
Krok 2 - Babeczki jogurtowe z truskawkami foto
Przygotować suche składniki tj. mąka, soda, cukier puder, cukier waniliowy.
Krok 3 - Babeczki jogurtowe z truskawkami foto
Dodać do masy mokrej. Wymieszać rózgą do połączenia się składników.
Krok 4 - Babeczki jogurtowe z truskawkami foto
Przygotować foremki. Do każdej nałożyć 1 łyżkę masy. Następnie na środku ułożyć truskawkę i zalać drugą łyżką masy.
Włożyć do nagrzanego piekarnika do 170 stopni i piec ok 15-20 min. do tzw. suchego patyczka.
Ostygnięte posypać cukrem pudrem.
paulette17
Ja użyłam truskawek mrożonych ale można użyć świeżych.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
justynkag 11.05.2015 22:16
Świetne babeczki!
Wiktoria29 11.05.2015 20:22
cudowne...
Kolorowa 11.05.2015 19:55
Uwielbiam babeczki ;)
cooked 11.05.2015 18:57
muszę wypróbować :)
Malinka 11.05.2015 18:28
Bardzo apetyczne słodkości :)
cukiereczek 11.05.2015 18:19
puszyste,delikatne z truskawkami Lubię to
IKrakowianka 11.05.2015 17:31
pięknie wyszły
Łukasz15 11.05.2015 17:25
Przepyszne.
mirosława4 11.05.2015 15:23
bardzo dobre

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat