Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babeczki jogurtowe z brzoskwiniami

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

brzoskwinie w puszce
cukier brązowy 4 łyżki
masło 150 gram
mąka pszenna 280 gram
cukier 150 gram
jajko 2
jogurt naturalny 160 gram
mleko 50 ml
Cynamon mielony Prymat 2 łyżeczki
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
lukier biały

Przepis i sposób przygotowania na: Babeczki jogurtowe z brzoskwiniami

Brzoskwinie osącz z zalewy i pokrój w kostkę. Odstaw na bok.
Do miseczki przełóż brązowy cukier,40 g masła,5 łyżek mąki i 1 łyżkę cynamonu. Wyrób kruszonkę.
Pozostałe masło utrzyj z cukrem. Następnie dodaj jajka i jogurt naturalny. Dodaj przesianą mąkę wraz z proszkiem do pieczenia oraz cynamon. Wymieszaj. Po czym dodaj mleko i połącz. Na koniec dodaj brzoskwinie i jeszcze raz wymieszaj.
Ciasto przełóż do papilotek . Na babeczki wyłóż kruszonkę.
Babeczki piecz w temp. 190 C. przez ok. 20 minut. Upieczone babeczki odstaw na bok aby przestygły, a następie polej lukrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Patrycja33 02.12.2016 12:53
Wygladaja pysznie :)
Ewa Wojtaszko 02.12.2016 11:51
dziękuje :)
Madzai 02.12.2016 11:44
Apetyczne są :)
pestka 02.12.2016 11:38
pyszny deser
AZgotuj 02.12.2016 11:34
śliczne babeczki:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak