Babeczki jogurtowe

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jogurt naturalny

    200 g
  • jajko

    2 sztuki
  • olej

    4 łyzki
  • mąka pszenna

    240 g
  • cukier

    1,3 szklanki
  • sól

    szczypta
  • cukier waniliowy

    1 łyżka
  • Soda oczyszczona Prymat

    0,5 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mieszamy mokre składniki: jogurt, jajka, olej.
Mieszamy suche składniki: mąkę, cukier, sodę, sól, cukier waniliowy.

Łączymy suche składniki z mokrymi mieszamy szybko tylko do połączenia składników.
Ciasto wylewamy do wyłożone papilotkami formy na muffinki. Pieczemy w rozgrzanym piekarniku w temp 180 stopni - ok 25 minut.

Gotowe muffinki dekorujemy i smacznego:)

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Mati13 05.09.2012 20:35
są bardzo ładne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat