Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
jogurt naturalny
200 g -
jajko
2 sztuki -
olej
4 łyzki -
mąka pszenna
240 g -
cukier
1,3 szklanki -
sól
szczypta -
cukier waniliowy
1 łyżka -
Soda oczyszczona Prymat
0,5 łyżeczki
Przepis i sposób przygotowania Babeczki jogurtowe
Mieszamy suche składniki: mąkę, cukier, sodę, sól, cukier waniliowy.
Łączymy suche składniki z mokrymi mieszamy szybko tylko do połączenia składników.
Ciasto wylewamy do wyłożone papilotkami formy na muffinki. Pieczemy w rozgrzanym piekarniku w temp 180 stopni - ok 25 minut.
Gotowe muffinki dekorujemy i smacznego:)
Komentarze (1)