Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babeczki

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Ciasto

mąka 0,5 kg.
margaryna 1 kostka
cukier puder 12 dag.
żółtko jajek 3

Masa

budyń czekoladowy 1
margaryna

Przepis i sposób przygotowania na: Babeczki

Kroki postępowania

1
Mąkę i margarynę ucieramy, dodać cukier i żółtka . Wyrobić ręką, aż wszystkie składniki połączą się w jednolitą masę.
Krok 1 - Babeczki foto
2
Foremki do babeczek wysmarować margaryną. Wyłożyć je ciastem i piec na złoty kolor w 180 stopniach.
Krok 2 - Babeczki foto
3
Budyń przygotować zgodnie z przepisem na opakowaniu.
Krok 3 - Babeczki foto
4
Ostudzony budyń utrzeć z margaryną.
Krok 4 - Babeczki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

zabcia117 09.09.2014 06:56
Moja mama piecze podobne, coś wspaniałego !!!
Futka 07.09.2014 21:10
Wspaniałe! Wyglądają niezwykle smakowicie :)
halina17 07.09.2014 19:56
Dobre babeczki.
krystyna330 07.09.2014 19:40
bardzo apetycznie wyglada

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak