Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Baba ziemniaczana z wędzonką

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 2 kg
wędzony boczek 30 dkg
cebula 1 szt
czosnek 3 ząbki
jajko 3 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Baba ziemniaczana z wędzonką

Obrane ziemniaki utrzec na tarce o małych oczkach. Odlac około pół szklanki soku z ziemniaków. Boczek pokroic i lekko przesmarzyc na patelni. Jeszcze gorący dodac do ziemniaków i wymieszac. Do masy dodac jajka, startą cebulę, przeciśnięty przez praskę czosnek, sól i pieprz. Masę przełożyc do natłuszczonej blachy (nie za grubo) i piec około 1,5 godziny w piekarniku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marchewka 19.08.2011 23:26
mniam, uwielbiam baby, ale z czosnkiem nie robiłam
rakow2
rakow2 05.07.2011 17:02
można by spróbować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak