Przepis i sposób przygotowania na: baba cytrynowa
Kroki postępowania
Odcedzamy z syropu, który mozna wykorzystać do słodzenia herbaty.
Margarynę ukieramy robotem na gładką i pulchną masę.
cytryna |
2 szt
|
woda |
100 ml
|
cukier drobny |
100 gram
|
sok z cytryny |
1 szt
|
mąka |
30 dag
|
cukier |
20 dag
|
śmietana kwaśna |
6 łyżek
|
jaja |
6 szt
|
proszek do pieczenia |
2 łyżeczki
|
margaryna |
250 gram
|
tłuszcz do formy |
|
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: