Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Avokado Hass zapiekane ze słonecznikiem i jajkiem -podane na roszponce :)

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

awokado 1 sztuka
słonecznik łuskany 2 łyzeczki
jajko 1 sztuka
sól i pieprz 1 szczypta
roszponka 1 garść
pomidorki koktajlowe 5 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: Avokado Hass zapiekane ze słonecznikiem i jajkiem -podane na roszponce :)

Avokado kroimy na 2 połówki- usuwamy pestkę i z każdej części wydrążamy tyle miąższu aby wbite jajko nam się nie wylało . Środek avokado obsypujemy słonecznikiem łuskanym i wbijamy jajko, które obsypujemy pieprzem i solą . Avokado wstawiamy do piekarnika i zapiekamy około 15 minut- do momentu aż jajko się zetnie . Serwujemy na roszponce w towarzystwie pomidorków koktajlowych. Smacznego :)

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 30.12.2016 12:58
świetne śniadanko, pycha
jan_mag 30.12.2016 09:37
Super pomysł!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak