Avokado Hass zapiekane ze słonecznikiem i jajkiem -podane na roszponce :)

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • awokado

    1 sztuka
  • słonecznik łuskany

    2 łyzeczki
  • jajko

    1 sztuka
  • sól i pieprz

    1 szczypta
  • roszponka

    1 garść
  • pomidorki koktajlowe

    5 sztuk
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Avokado kroimy na 2 połówki- usuwamy pestkę i z każdej części wydrążamy tyle miąższu aby wbite jajko nam się nie wylało . Środek avokado obsypujemy słonecznikiem łuskanym i wbijamy jajko, które obsypujemy pieprzem i solą . Avokado wstawiamy do piekarnika i zapiekamy około 15 minut- do momentu aż jajko się zetnie . Serwujemy na roszponce w towarzystwie pomidorków koktajlowych. Smacznego :)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
berys18 30.12.2016 12:58
świetne śniadanko, pycha
jan_mag 30.12.2016 09:37
Super pomysł!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat