Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Aromatyczny pstrąg pieczony

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pstrąg patroszony 2 szt
sól 1/2 łyżeczki
Czosnek suszony Prymat 1/2 łyżeczki
Pieprz biały mielony Prymat 1/2 łyżeczki
Cebula suszona Prymat 1/2 łyżeczki
Liść lubczyku suszony Prymat 1/2 łyżeczki
masło 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Aromatyczny pstrąg pieczony

Rybę umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem. Wszystkie przyprawy wrzucić do moździerza i utrzeć. Przygotowana mieszanką natrzeć rybę w środku i na zewnątrz. następnie posmarować masłem (również w środku i na zewnątrz). Zawinąć w folie aluminiową i upiec na grillu. Podawać z ziemniakami z grilla.
Pstrąga można upiec też w piekarniku w temperaturze 180 stopni około 20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pani Domu 02.09.2015 09:59
smaczna rybka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak