Aromatyczne kurki

Aromatyczne kurki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kurki

    50 dkg
  • wino białe wytrawne

    3 łyżki
  • cebula

    1 sztuka
  • pomidor

    2 sztuki
  • czosnek

    2 ząbki
  • koperek

    3 gałązki
  • tymianek

    1/2 łyżeczki
  • ser pleśniowy

    5 dkg
  • sól do smaku

    3 szczypty
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    2 szczypty
  • masło

    1 łyżka
  • olej do smażenia

    3 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, pokroić w drobną kostkę.
Obraną cebulę pokroić w piórka, czosnek drobno posiekać.
Oczyszczone kurki, umyć i osuszyć.
Na rozgrzanej oliwie, podsmażyć kurki.
Po 6-7 minutach do kurek dodać, cebulę, czosnek, podlać winem, smażyć jeszcze około 5 minut.
Pod koniec smażenia dodać pomidory, koperek i tymianek.
Przyprawić solą, pieprzem.
Usmażone rozłożyć na liściach sałaty, posypać pokruszonym serem pleśniowym.
SMACZNEGO!!!!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (11)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Magda60 04.07.2014 20:31
swietny przepis
halina17 04.07.2014 19:22
Uwielbiam kurki .
Christopher 04.07.2014 18:13
U mnie dzisiaj też pyszne kurki.
Janina 04.07.2014 16:09
Mniam, pyszne. Idę do lasu;)
czekoladka_m 04.07.2014 15:51
już czuję ten smak:))
marcia7 04.07.2014 15:33
przepyszne grzybki
Pani Domu 04.07.2014 13:02
aromatyczne i apetyczne
Gabi44 04.07.2014 12:50
Lubię leśne grzybki.
Bernadeta1 04.07.2014 12:46
lubię takie jedzonko
pestka 04.07.2014 12:23
wspaniała kolacja

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat