Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Aromatyczne kurki

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kurki 50 dkg
wino białe wytrawne 3 łyżki
cebula 1 sztuka
pomidor 2 sztuki
czosnek 2 ząbki
koperek 3 gałązki
tymianek 1/2 łyżeczki
ser pleśniowy 5 dkg
sól do smaku 3 szczypty
Pieprz czarny mielony Prymat 2 szczypty
masło 1 łyżka
olej do smażenia 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Aromatyczne kurki

Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, pokroić w drobną kostkę.
Obraną cebulę pokroić w piórka, czosnek drobno posiekać.
Oczyszczone kurki, umyć i osuszyć.
Na rozgrzanej oliwie, podsmażyć kurki.
Po 6-7 minutach do kurek dodać, cebulę, czosnek, podlać winem, smażyć jeszcze około 5 minut.
Pod koniec smażenia dodać pomidory, koperek i tymianek.
Przyprawić solą, pieprzem.
Usmażone rozłożyć na liściach sałaty, posypać pokruszonym serem pleśniowym.
SMACZNEGO!!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magda60 04.07.2014 20:31
swietny przepis
halina17 04.07.2014 19:22
Uwielbiam kurki .
Christopher 04.07.2014 18:13
U mnie dzisiaj też pyszne kurki.
Janina 04.07.2014 16:09
Mniam, pyszne. Idę do lasu;)
czekoladka_m 04.07.2014 15:51
już czuję ten smak:))
marcia7 04.07.2014 15:33
przepyszne grzybki
Pani Domu 04.07.2014 13:02
aromatyczne i apetyczne
Gabi44 04.07.2014 12:50
Lubię leśne grzybki.
Bernadeta1 04.07.2014 12:46
lubię takie jedzonko
pestka 04.07.2014 12:23
wspaniała kolacja
asiczekz 04.07.2014 12:23
mmm, smaki lasu - uwielbiam :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak