Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Aromatyczne filety z mintaja w panierce

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z mintaja 1/2 kg
cebula 1/2 szt
przyprawa kuchrek 1 łyżeczka
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1/2 łyżeczki
jajko 2 szt
mąka pszenna 3-4 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 szkl
pieprz do smaku
masło 2 łyżki
olej do smażenia
sok grejpfrutowy 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Aromatyczne filety z mintaja w panierce

Filety rozmrozić, pokroić na porcje, osuszyć w papierowym ręczniku. Oprószyć pieprzem, przyprawą kucharek. Natrzeć przeciśniętą przez praskę do czosnku cebulą, skropić sokiem z grejpfruta, przykryć i pozostawić na 1 godzinę. Jajka wybić do miseczki, dodać zioła prowansalskie, roztrzepać widelcem. Następnie filety oprószyć mąką, zanurzyć w roztrzepanym jajku i obtoczyć lekko dociskając w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju z dodatkiem masła z obu stron na złoty kolor. Podawać z ziemniakami i surówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Alex_M 22.10.2013 11:18
chętnie bym zjadła na obiad!
jozefinach 19.12.2012 14:45
Ryba wygląda bardzo smakowicie, głodna się zrobiłam.
caralajna 19.12.2012 08:02
lubię tą rybę
Laila2786 18.12.2012 08:59
fajne połączenie smaków
sara1 18.12.2012 08:50
apetyczne
ziutula
ziutula 18.12.2012 07:51
smacznie
artur7 18.12.2012 07:28
pyszny
monisia1977 18.12.2012 06:13
dobre
jasiek 17.12.2012 23:57
alternatywa dla karpia
IwonaKa 17.12.2012 23:56
muszę spróbowac przepisu,rybka na pewno pyszna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak