Arbuz smażony

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka ziemniaczana

  • arbuz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Z miąższu arbuza usunąć pestki, pokroić w plastry o grubości około 1 cm. Białko jajka ubić na pianę, wymieszać z mąką ziemniaczaną w takich proporcjach aby uzyskać ciasto o konsystencji ciasta naleśnikowego. W rondlu rozgrzać olej, każdy kawałek arbuza moczyć w cieście i smażyć aż ciasto się lekko zbrązowi. Wyjmować łyżką cedzakową na papierowy ręcznik aby obsączyć z nadmiaru oleju. Przed podaniem posypać cukrem pudrem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
ronald88 06.09.2011 09:16
super
Anna141 05.04.2011 13:14
świetne :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat