Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Anusiowe naleśniki z nadzieniem pieczarkowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

naleśniki 8 szt
pieczarki 300 gram
cebula 1 szt
parówki 4 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat
jajko 1 szt
ser żółty 8 plastrów
masło 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
tłuszcz do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Anusiowe naleśniki z nadzieniem pieczarkowym

Kroki postępowania

1
Usmażyć naleśniki (przepis można znaleźć u mnie :). Pieczarki zetrzeć na tarce o grubych oczkach (ja akurat miałam krojone mrożone – też mogą być). Poddusić z masłem i cebulą. Doprawić solą i pieprzem.
Krok 1 - Anusiowe naleśniki z nadzieniem pieczarkowym foto
2
Parówki obrać z folii (jeśli mają), przekroić na połówki.
Krok 2 - Anusiowe naleśniki z nadzieniem pieczarkowym foto
3
Naleśniki smarować podduszonymi pieczarkami. Na środku ułożyć parówkę owiniętą plasterkiem żółtego sera.
Krok 3 - Anusiowe naleśniki z nadzieniem pieczarkowym foto
4
Naleśniki zwijać tak jak krokiety.
Krok 4 - Anusiowe naleśniki z nadzieniem pieczarkowym foto
5
Panierować w jajku i bułce tartej.
Krok 5 - Anusiowe naleśniki z nadzieniem pieczarkowym foto
6
Smażyć na złoty kolor na rozgrzanym tłuszczu.
Krok 6 - Anusiowe naleśniki z nadzieniem pieczarkowym foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kasia36 03.10.2013 23:55
Smaczności
Katarzyna59 21.08.2013 07:12
bardzo apetyczne
Dorota59 27.04.2013 13:44
pyszności -do barszczyku
Justyna Jussstiii 15.03.2013 20:37
super pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak