Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Anusiowa galareta wieprzowa

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

golonko 1 szt
nóg wieprzowych 1 szt
łopatka 700-800 gram
czosnek 1 główka
sól
Żelatyna wieprzowa Prymat 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Anusiowa galareta wieprzowa

Kroki postępowania

1
Golonkę (ja używam tylnej) podzielić na mniejsze części (szybciej się ugotuje). Łopatkę pokroić na kawałki. Wszystko (golonkę, łopatkę, nogę) umyć i włożyć do garnka, zalać wodą. Dodać czosnek (ja lubię dużo). Gotować do miękkości mięsa. POd koniec gotowania dodać sól i pieprz wg uznania.
Krok 1 - Anusiowa galareta wieprzowa foto
2
Mięso wyjąć z wywaru, oddzielić od kości. Podzielić na małe kawałki.
Krok 2 - Anusiowa galareta wieprzowa foto
3
Żelatynę przygotować wg przepisu na opakowaniu. Kawałki mięsa przełożyć do salaterek, półmisków, talerzy (co kto lubi). Zalać rosołem z rozpuszczoną żelatyną. Ewentualnie doprawić jeszcze solą i pieprzem.
Krok 3 - Anusiowa galareta wieprzowa foto
4
Odstawić w chłodne miejsce do stężenia.
Krok 4 - Anusiowa galareta wieprzowa foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ankaryba 21.07.2013 23:58
smaczna :-)
Habibi 05.06.2013 19:21
Galaretę wieprzową (zwłaszcza z samych nóżek) lubię od dzieciństwa i właśnie od dłuższego czasu mam na nią chęć :)
Dorota59 25.04.2013 11:08
Uwielbiam zimne nóżki
miki47 28.03.2013 09:15
bardzo smacznie
Bernadeta1 20.03.2013 22:40
dawno nie robilam a lubię
Misada 24.02.2013 19:21
bardzo dobra
Krzysiek3 24.02.2013 19:16
smaczna
Klisza 24.02.2013 19:10
lubię taką galaretę
Iwka 24.02.2013 19:05
tradycyjnie
Silver Teaspoon 24.02.2013 16:04
smaczna
Silver Teaspoon 24.02.2013 16:04
smaczna
Simeo 24.02.2013 14:41
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak