angielskie śniadanie

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • boczek wędzony

    300 gram
  • jajka

    4
  • bułki

    2
  • olej rzepakowy

    3 łyżki
  • sól

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Boczek kroimy w cienkie plastry i podsmażamy na rozgrzanym oleju. Następnie go zdejmujemy i na patelnie wrzucamy najpierw dwa jajka a później kolejne dwa. Robimy tak zwane sadzone jajka. Wszystko wkładamy na talerzyki. Bułkę kroimy i smarujemy masełkiem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
caralajna 03.06.2013 18:00
energia na cały dzień, jeszcze fasolki brakuje ;)
LoLa 05.04.2013 12:36
kurcze też bym takie zjadła
Agnieszka-87-25 15.02.2013 08:20
proste a bardzo dobre

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat