Ananasy w likierze

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ananas

    1 sztuka
  • masło roślinne

    1 łyżka
  • cukier

    2 łyżki
  • likier kokosowy

    4 łyżki
  • wiórki kokosowe

    3 łyżki
  • jogurt naturalny

    100 ml
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ananasa obrać, pokroić na ćwiartki. Masło rozpuścić na patelni z cukrem, wymieszać i podsmażyć na nim ananasa dodając likier kokosowy. Porcje ananasa rozłożyć na talerzach i polać jogurtem, posypać wiórkami kokosowymi.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (11)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
IKrakowianka 27.02.2014 17:13
super deser
Wafelek2601 15.10.2013 09:51
Warto wypróbować
Seba 14.05.2013 08:46
smaczny deser
Barbara55 17.12.2011 13:57
o jej
kielcok1 10.11.2011 17:06
a co na to ananas?
pioge7 03.03.2011 17:33
supcio
Jolanta40 27.12.2010 20:05
ciekawe
aginaa 23.12.2010 17:12
super pomysl
pacpaw 20.10.2010 11:25
jaki likier kokosowy polecasz ?
Iwusia 19.09.2010 09:55
musi być dobry taki ananasek :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat