Amerykańska kawa mrożona o smaku masła orzechowego

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

gniazd

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

gniazda

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • masło orzechowe

    2 łyżki
  • lód

    4 kostki
  • zimne mleko

    200 mililitrów
  • kawa rozpuszczalna

    2 łyżeczki
  • lody waniliowe

    1 gałka
  • bita śmietana

    do dekoracji
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wszystkie składniki napoju umieścić w blenderze z funkcją kruszenia lodu i zmiksować na najwyższych obrotach do uzyskania jednolitego płynu.

Rozlać napój do obłych, niskich szklanek, włożyć dodatkowo po 2-3 kostki lodu, udekorować bitą śmietaną i sosem toffi.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Klausia 20.05.2016 11:19
na pewno świetnie smakuje
Madzai 31.08.2015 11:11
Ciekawe połączenie
niedozywiona 02.08.2012 21:54
bez masła orzechowego będzie idealna kawka :)
Konczi 02.08.2012 18:16
mmm kolejny smakołyk !!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat