Składniki
kostka
g
kg
gramów
gniazda
gniazd
ml
duża łyż.
dużej łyż.
mała łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
Biszkopt
-
jajko
4 sztuki -
cukier
pół szklanki -
mąka pszenna
pół szklanki -
mąka ziemniaczana
pół szklanki -
proszek do pieczenia
2 łyżeczki
Masa
-
galaretka pomarańczowa
1 sztuka -
galaretka truskawkowa
1 sztuka -
galaretka agrestowa
1 sztuka -
galaretka owoce leśne
1 sztuka -
rodzynki
10 dag -
orzechy włoskie
3 łyżki -
ananas w puszce
1 puszka -
czekolada mleczna
5 dag -
mleko
1 szklanka -
cukier
pół szklanki -
Żelatyna wieprzowa Prymat
2 łyżki
Dodatkowo
-
czekolada mleczna
4 kostki
Przepis i sposób przygotowania Ambasador.
Kroki postępowania




Do zimnego zastygającego mleka dać pokrojone galaretki,orzechy,ananasy czekoladę,Wymieszać i wylać na biszkopt.Najlepiej do zamkniętej tortownicy.
Wstawić do lodówki na kilka godzin do stężenia.Gotowe ciasto posypać startą czekoladą.
Komentarze (18)
Nie masz konta? Zarejestruj się
Załaduj więcej komentarzy (8)