Alla bigosik kapuściano - cukiniowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • młodej kapusty

    1 główka
  • cebula

    1
  • wędzonego boczku

    300 g
  • cienkiej kiełbasy

    350 g
  • pęczka koperku

    1/2
  • koncentratu pomidorowego

    1 łyżka
  • z czosnkiem

  • sól do smaku

  • chili do smaku

  • ok. 600 ml wody

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Alla bigosik kapuściano - cukiniowy foto
Kapustę i cukinię opłukać, potem kapustę poszatkować do garnka a cukinię zetrzeć na tarce o grubych oczkach też od razu do garnka. Wlać wodę i gotować bez przykrycia 10 minut.
Krok 2 - Alla bigosik kapuściano - cukiniowy foto
Cebulę obrać, umyć i pokroić w kostkę a kiełbasę w plasterki, boczek w kostkę. Na patelnię wrzucić boczek i kiełbasę i smażyć chwilę aż tłuszcz się wytopi i dodać cebulę po czym zrumienić ją.
Krok 3 - Alla bigosik kapuściano - cukiniowy foto
Zawartość patelni przełożyć do podgotowanej kapusty z cukinią i wymieszać, dodać umyty i posiekany koperek i przyprawy.
Krok 4 - Alla bigosik kapuściano - cukiniowy foto
Gotować do miękkości kapusty i dodać koncentrat. Wymieszać i zagotować, ewentualnie jeszcze doprawić.
Krok 5 - Alla bigosik kapuściano - cukiniowy foto
Podawać z pieczywem lub ziemniakami.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
wyattearp 01.10.2013 13:57
to lubię !!!!!!!!!!!
czekoladka_m 01.10.2013 11:56
Niezwykle apetyczny i lżejszy od tradycyjnego:):)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat