Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Alla bigosik kapuściano - cukiniowy

3.0
(13)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

młodej kapusty 1 główka
cebula 1
wędzonego boczku 300 g
cienkiej kiełbasy 350 g
pęczka koperku 1/2
koncentratu pomidorowego 1 łyżka
z czosnkiem
sól do smaku
chili do smaku
ok. 600 ml wody

Przepis i sposób przygotowania na: Alla bigosik kapuściano - cukiniowy

Kroki postępowania

1
Kapustę i cukinię opłukać, potem kapustę poszatkować do garnka a cukinię zetrzeć na tarce o grubych oczkach też od razu do garnka. Wlać wodę i gotować bez przykrycia 10 minut.
Krok 1 - Alla bigosik kapuściano - cukiniowy foto
2
Cebulę obrać, umyć i pokroić w kostkę a kiełbasę w plasterki, boczek w kostkę. Na patelnię wrzucić boczek i kiełbasę i smażyć chwilę aż tłuszcz się wytopi i dodać cebulę po czym zrumienić ją.
Krok 2 - Alla bigosik kapuściano - cukiniowy foto
3
Zawartość patelni przełożyć do podgotowanej kapusty z cukinią i wymieszać, dodać umyty i posiekany koperek i przyprawy.
Krok 3 - Alla bigosik kapuściano - cukiniowy foto
4
Gotować do miękkości kapusty i dodać koncentrat. Wymieszać i zagotować, ewentualnie jeszcze doprawić.
Krok 4 - Alla bigosik kapuściano - cukiniowy foto
5
Podawać z pieczywem lub ziemniakami.
Krok 5 - Alla bigosik kapuściano - cukiniowy foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wyattearp 01.10.2013 13:57
to lubię !!!!!!!!!!!
czekoladka_m 01.10.2013 11:56
Niezwykle apetyczny i lżejszy od tradycyjnego:):)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak