A\'la paszteciki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ciasto francuskie

  • parówki

    20 małych szt.
  • keczup pikantny

    do smaku
  • żółty ser

    20 plastry
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ciasto francuskie kroimy na prostokąty o boku nieco dłuższym niż wielkośc parówki i długości ok. 200 cm. Na każdy prostokąt kładziemy plaster sera a na niego parówkę (może byc również śląską delikatesowa). Smarujemy keczupem. Całośc rolujemy a brzegi zawijamy do środka aby ser nie wyciekł. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 220 st.na górną półkę i pieczemy aż sie zrumienią.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Margo1 03.06.2013 09:43
ekstra paszteciki
eliza135 14.11.2012 08:42
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat