Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ala bajaderka na waflach

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto babkowe 30 dag
serek śmietankowy 25 dag
nutella 3 łyżki
rodzynki 10 dag
kandyzowana skórka pomarańczow 2 łyżki
aromat rumowy kilka kropli
rum 2 łyżki
DODATKOWO:
suche wafle 3 sztuki
nutella 1/2 słoika
dżem z czarnej porzeczki 1/2 słoika
herbata 1/2 gorąca
orzechy włoskie 1 posiekane

Przepis i sposób przygotowania na: Ala bajaderka na waflach

Serek śmietankowy utrzeć z 3 łyżkami nutelli dodać do niego rozkruszone ciasto ja wykorzystałam resztki babki, posiekane orzechy, skórkę pomarańczową oraz odsączone rodzynki wcześniej namoczone w herbacie z dodatkiem aromatu rumowego, dokładnie wszystko wymieszać i na koniec dodać rum.
Wafel posmarować połową nutelli przykryć drugim i na nim rozsmarować połowę dżemu, wyłożyć całą masę z ciasta i bakali na niej rozsmarować resztę dżemu i przykryć trzecim suchym waflem na deser położyć deseczkę i obciążyć, odstawić do lodówki na kilka godzin.
Przed podaniem posmarować resztą nutelli i ozdobić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

czarnyaniol1990 21.11.2012 07:24
lubie bajaderki ale takiej wersji nie jadłam :)
Joanna46 20.11.2012 22:26
Taki przysmak daje sporo energii. Taka niezła bomba kaloryczna, ale bardzo kusząca.
iziona 20.11.2012 21:40
Ja zrobiłam coś w rodzaju bajaderki pierwszy raz w życiu i byłam mile zaskoczona smakiem, Madziu a co do godziny to tylko teraz mam na to czas :)
IwonaKa 20.11.2012 21:36
musi być pyszna,bardzo lubię bajaderki
czekoladka_m 20.11.2012 21:36
Mmm, pycha!! Tylko dlaczego musisz tak kusić o tej porze:):):)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak