Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

3 kolorowy ryż z tuńczykiem i oliwkami

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

tuńczyk kawałki w oleju 1 puszka
oliwki zielone 10 szt
pieprz
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
ryż 1 (kolorowy)

Przepis i sposób przygotowania na: 3 kolorowy ryż z tuńczykiem i oliwkami

Ryz 2 kolory gotujemy według przepisu na opakowaniu. Następnie podsmażamy go na patelni na masełku doprawiając solą morską i pieprzem do smaku. Tuńczyka lekko odcedzamy z oleju na sicie. Dodajemy do ryżu. Oliwki kroimy na połówki i dodajemy do potrawy. Podajemy na ciepło lub zimno z sałatką z mixu sałat z sosem winegret.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Joanna46 29.01.2013 21:49
Bardzo lubię taką sałatkę.
V_kuchareczka 29.01.2013 10:56
ciekawy pomysł
Pyszota 29.01.2013 10:32
fajny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak