Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szaszłyki z kurczaka z nutą indyjską

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z kurczaka 300 g
curry 1 łyżeczka użyłam curry indyjskie
Kmin rzymski mielony Prymat 1/2 łyżeczki
imbir starty 1/2 łyżeczki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 1/3 łyżeczki
kolendra mielona 1/2 łyżeczki
ser camembert 1/2 opakowania/ opcjonalnie

Przepis i sposób przygotowania na: Szaszłyki z kurczaka z nutą indyjską

Mięso myjemy, oczyszczamy z błon i przekrajamy na pół w poprzek, by uzyskać cieńsze plastry, następnie kroimy w paseczki 2cm .

Z podanych przypraw robimy marynatę nacieramy nią mięso, zostawiamy na 30 min.

Następnie paski mięsa nadziewamy na patyczki i grillujemy ok 2-3 min z każdej strony, ja dodatkowo z grillowałam sobie kawałek sera całość smakowała wybornie, podałam z lekką sałatką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

stef 16.10.2014 21:21
Pyszne,super.
wyattearp 16.10.2014 13:54
o takie lubię
Magda60 16.10.2014 13:37
pyszne danie
Malinka 16.10.2014 10:38
Zjadłabym ze smakiem tak przepysznie wyglądające szaszłyki :)
Futka 16.10.2014 10:04
Wspaniałe szaszłyki - pycha! :)
olkaaa 16.10.2014 09:56
ciekawa propozycja
Anna133 16.10.2014 09:55
proste, szybkie danie, a jakie aromatyczne polecam
bietka 16.10.2014 09:51
pięknie podane :)
Ania96 16.10.2014 09:46
takie szaszłyki muszą być pyszne
Wiktoria29 16.10.2014 09:33
muszą być przepyszne w tej mieszance przypraw

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak