Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Rabarbar w cieście

5.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto:
jajko
6 szt
mąka pszenna
3 szkl
cukier
1 szkl
kakao
3 łyżki
olej
1 szkl
Soda oczyszczona Prymat
1 łyżeczka
Sklep Prymat
proszek do pieczenia
1 łyżeczka z czubkiem
woda
2-3 łyżki
masa
ser
ok 1/2 kg sera na serniki
cukier
3 łyżki
budyń śmietankowy
1/2 op
śmietana
ok 3 łyżki
Dodatki:
rabarbar
4-5 łodyg dużych
truskawki świeże
ok 1 1/2 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Rabarbar w cieście

Truskawki(jeśli z kompotu osączyć i przed samym położeniem na ciasto obtoczyć w bułce tartej) oczyścić, opłukać i osączyć.
Jajka utrzeć z cukrem na gładką masę, dodać mąkę z kakao, proszkiem, sodą i wodę (można dodać cynamon albo dowolny aromat). Ciasto przełożyć do przygotowanej dużej blaszki i zasypać pokrojonym na większe kawałki rabarbarem.
Ser połączyć z budyniem i mlekiem albo śmietaną, doprawić do smaku cukrem i wyłożyć na rabarbar. Zasypać przygotowanymi truskawkami.
Piec ok 45min (do suchego patyczka) w 180 stopniach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Róża1 28.06.2017 14:11
ciekawy przepis !!!!!!!!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak