Majonezowe piersi z grilla

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś z kurczaka podwójna

    1 sztuka bez polędwiczek
  • majonez

    250 g.
  • suszone pomidory z czosnkiem

    1 łyżka
  • Bazylia suszona Prymat

    1 łyżka
  • oregano

    1 łyżka suszonego
  • olej rzepakowy

    1 łyżka z dodatkie chili
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Piersi umyć , osuszyć , przekroić na pół wzdłuż.
Majonez wymieszać z przyprawami oraz olejem , natrzeć marynatą mięso z każdej strony.
Odstawić na 4-5 h. lub na noc do lodówki.
Zamarynowane piersi ułożyć na grillu.
Grillować po ok. 5 min z każdej strony.
SzczyptaChili
Grillowane piersi z kurczaka zamarynowane w majonezie oraz ziołach. Delikatne i soczyste.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
norweska20 30.08.2015 00:03
apetyczna propozycja
SzczyptaChili 20.08.2015 22:11
Częstujcie się :) Mięso wyszło delikatne i soczyste a z frytkami może i kaloryczne ale pycha :)
MałaMi89 19.08.2015 15:04
Poproszę jedną porcję na wynos :) z tymi frytkami zjem go w ciągu 3 minut :)))
Saga123 19.08.2015 11:59
smacznie wygląda :)
w mojej kuchni 19.08.2015 11:32
pyszne danie obiadowe
Mniam 19.08.2015 11:30
Ciekawa marynata. Taki kurczak musiał być bardzo dobry :)
ilka01 19.08.2015 08:21
super pomysł
kuchcik89 18.08.2015 19:13
fajny pomysł :)
Agnieszka-87-25 18.08.2015 19:08
SMACZY OBIAD

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat