Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

bekon z grilla na ostro

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

bekon

boczek wędzony 500 g

marynata

Chili pieprz cayenne mielone Prymat 1 łyżeczka
Papryka ostra mielona Prymat 1 łyżeczka
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
olej rzepakowy 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: bekon z grilla na ostro

Boczek kroimy w bardzo cienkie plastry. Składniki marynaty ze sobą mieszamy i smarujemy nią plastry boczku. Odstawiamy na około 5 minut. Grillujemy na mocno rozgrzanym ruszcie z obu stron aż boczek będzie chrupiący.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 05.07.2016 16:07
fajny pomysł
Franciszek 04.07.2016 23:53
super pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak