![](/assets/images/play-video-icon.png)
![Fotografia przedstawiająca Doradca Smaku XIV: Dorsz z grzybami shitake, odc. 16](https://pliki.doradcasmaku.pl/doradca-smaku-xiv-dorsz-z-grzybami-shitake-odc-160-3.jpg)
Nieczęsto w naszej kuchni łączymy ryby i grzyby... A szkoda, bo te smaki do siebie pasują i można stworzyć pyszne danie. Zresztą sami zobaczcie...
... jak chef Robert Sowa przyrządził znany wszystkim filet z dorsza. Ryba został zanurzona w sosie curry - który również możecie wykorzystać do dania z kurczakiem. Do tego dodał pikantne, bo doprawione ostrą papryką, grzyby shitake. Oto sposób na dorsza - pyszny, orientalny obiad gotowy!
>>>PRZEPIS<<<
POLECANE PRZEPISY
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: