Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Pasta jajeczna z awokado i czosnkiem marynowanym

3.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajka ugotowane na twardo 3 sztuki
Czosnek marynowany Smak 10 ząbków
awokado 1 sztuka
cytryna 1/2 sztuki
oliwa 2-3 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
świeża natka pietruszki 3 gałązki
świeża kolendra 2 gałązki

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta jajeczna z awokado i czosnkiem marynowanym

Ten Przepis idealnie sprawdzi się na śniadaniowym stole, ale też jako przekąska na domówkę. Zaufaj mi Twoi goście będą zachwyceni jej SMAKiem.

Przygotowanie pasty jajecznej z czosnkiem marynowanym

1

Ugotować jajka (gotować 7 minut od wrzątku, następnie szybko zalać zimną wodą i ostudzić). Obrać ze skorupek, posiekać w kosteczkę i włożyć do miseczki. Czosnek rozkroić wzdłuż na połówki.

2

Awokado rozkroić na pół miąższ naciąć w kostkę i wyciągnąć łyżką. Skropić sokiem z cytryny i wymieszać razem z czosnkiem. Dołożyć jajka, wymieszać i doprawić solą oraz świeżo zmielonym pieprzem.

3

Dodać oliwę, kolendrę i natkę. Wymieszać (część pasty można rozgnieść widelcem). Podawać od razu na pieczywie lub w salaterce z pieczywem obok. Można udekorować zielonymi listkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Andrzej 4 tygodnie temu
słabe
Doradca Smaku 4 tygodnie temu
Proszę o rozwiniecie myśli - co jest słabym punktem w przepisie?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak