Pieczona perliczka nadziewana gruszkami i żurawiną

13.10.2021
Pieczona perliczka nadziewana gruszkami i żurawiną

Perliczka coraz częściej pojawia się na naszych stołach, ale jeszcze nie do końca wiemy, jak ją przyrządzić i z jakimi dodatkami serwować. Odpowiedzią na to może być najnowszy przepis Doradcy Smaku.

Mięso perliczki jest bardzo delikatne, soczyste i aromatyczne, dlatego doceniamy jego dodatek w przyrządzanych daniach. Perliczka z aromatycznym nadzieniem z gruszek, dodatkiem żurawiny, kardamonu i rozmarynu, podana z sosem z boczniaków będzie stanowiła świetną propozycję niedzielnego lub uroczystego obiadu.

 

Przepis -> Perliczka z gruszkami i sosem z boczniaków

Udostepnij:

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Polecane przepisy

prymat