Pieczona cielęcina z egzotycznymi owocami w sosie słodko-kwaśnym

06.10.2021
Pieczona cielęcina z egzotycznymi owocami w sosie słodko-kwaśnym

Jeśli jesteście zwolennikami delikatnych dań mięsnych - koniecznie wypróbujcie dzisiejszy przepis Dorady Smaku na cielęcinę w sosie słodko-kwaśnym.

Cielęcina to niezwykle delikatne mięso, które idealnie doprawione i zestawione z wyrazistymi składnikami, nabiera wyjątkowego smaku. W tym przepisie Doradca Smaku, proponuje zamarynowanie łopatki cielęcej pozbawionej kości w słodkim sosie na bazie miodu, marynaty Whisky oraz musztardy delikatesowej. Dodatek egzotycznych owoców, takich jak papaja, ananas, czy melon nada potrawie orzeźwiającego charakteru, a papryczka chili odrobinę pikanterii.

Koniecznie sprawdźcie przepis na: Cielęcinę w sosie słodko-kwaśnym

Udostepnij:

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Polecane przepisy

prymat