Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Konfitowany królik z sosem chrzanowym

Konfitowany królik z sosem chrzanowym

Dzisiejsza propozycja Doradcy Smaku jest inna niż zwykle! Wypróbujcie metody konfitowania mięsa, która nadaje mu niepowtarzalnego smaku i kruchości. Tym razem w roli głównej skoki z królika!

Metoda konfitowania została zaczerpnięta z Francji, gdzie obróbce termicznej poddawano mięso w celu zachowania jego świeżości na dłużej. Dziś kilkugodzinne konfitowanie mięsa, ma na celu jedynie osiągnięcie niepowtarzalnego smaku mięsa, a także podkreślenie jego walorów smakowych.

Sprawdźcie przepis na Skoki z królika w sosie chrzanowym.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak