Czy wy również uwielbialiście naleśniki, jak byliście mali? W najnowszym odcinku Doradcy Smaku mieliście okazję zobaczyć, jak zrobić to danie z dzieciństwa w formie dla dorosłych!
To już piętnasty odcinek Doradcy Smaku, a więc czas na coś nietuzinkowego, czyli naleśniki z zielonymi dodatkami! Mimo, że lato już za nami, a jesień już do nas zawitała – nie oznacza to, że na talerzu nie może być zielono. Naleśniki na bazie mleka bez laktozy z twarogowym farszem ze śródziemnomorskim akcentem: oliwkami i suszonymi pomidorami. Smak podbija drobno pokrojona papryczka chili. Oczywiście, nie może zabraknąć w nim natki pietruszki, mięty oraz nasion czarnuszki!
Jak zrobić idealne ciasto na naleśniki? Trikiem na puszyste naleśniki jest dodanie do surowego ciasta wody gazowanej. Najlepiej, żeby dolać jej tyle samo co mleka. Placki należy smażyć na dobrze rozgrzanej patelni i odrobiną oleju. Po wylaniu ciasta do gorącego naczynia, zmniejszamy ogień, najlepiej na połowę mocy.
Delikatne, puszyste ciasto naleśnikowe z dodatkiem aromatycznego rozmarynu. Grillowane zielone szparagi z dodatkiem oliwy. Twarogowe, kremowe nadzienie. Kilka gałązek świeżej kolendry. Chrupiące ogóreczki konserwowe... Brzmi smacznie? Koniecznie spróbuj tej wariacji wytrawnego przysmaku!
Przepis na Wytrawne naleśniki ze szparagami i twarogiem znajdziecie TUTAJ >>