![](/assets/images/play-video-icon.png)
![Fotografia przedstawiająca Doradca Smaku XII: Chrupiąca bułka z boczkiem, odc. 6](https://pliki.doradcasmaku.pl/doradca-smaku-xii-chrupiaca-bulka-z-boczkiem-odc-60-3.jpg)
Kuchnia polska też ma swój street food. Robert Sowa proponuje chrupiącą ciabattę z pieczonym boczkiem i marynowanymi warzywami.
Sekretem niepowtarzalnego smaku naszego boczku jest marynata z musztardy czeskiej, polskiego miodu wielokwiatowego, sosu sojowego i oczywiście Przyprawy do wieprzowiny Prymat. Do tego garść warzyw; czerwona cebulka, ogórek, posiekana papryczka chili oraz kilka pieczarek lub innych marynowanych grzybków i nasza uliczna przekąska jest gotowa.
Szczegółowy sposób przygotowania znajdziecie w PRZEPISIE NA CHRUPIĄCĄ BUŁKĘ Z BOCZKIEM.
POLECANE PRZEPISY
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: