Doradca Smaku XI: Kurczak duszony z figami, odc. 18

01.10.2019
Doradca Smaku XI: Kurczak duszony z figami, odc. 18

W dzisiejszym odcinku Doradcy Smaku Robert Sowa zaprezentował danie kuchni francuskiej, ale nie były to ślimaki ani też żabie udka, a kurczak duszony z figami.

Taki kurczak przyrządzany jest nie tylko z figami, ale też daktylami, rodzynkami, migdałami i miodem, czyli na słodko. Kluczowe dla osiągnięcia pożądanego smaku są przyprawy: imbir, cynamon, papryka węgierska, pieprz cayenne, oraz rozmaryn.

Po więcej szczegółów i sekretnych składników sięgnij do PRZEPISU.

Udostepnij:

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

bietka

3 tygodnie temu
Smakowity kurczaczek :)

Polecane przepisy

prymat