Doradca Smaku logoandPrymat logo
Sprawdzone przepisy na Boże Narodzenie. ZOBACZ

Doradca Smaku XI: Kulebiak z ciasta francuskiego, odc. 36

Doradca Smaku XI: Kulebiak z ciasta francuskiego, odc. 36

W dzisiejszym odcinku Doradcy Smaku Robert Sowa pokazał widzom kolejne danie kuchni rosyjskiej. Kulebiak wraz z sosem z kwaśniej śmietany to doskonała przekąska na ciepło.

Kulebiak z kiszoną kapustą i suszonymi grzybami to tradycyjne danie kuchni rosyjskiej. Najczęściej przyrządzany jest w cieście drożdżowym, jednak ciasto francuskie, dzięki zawartości masła, sprawdza się w tym daniu jeszcze lepiej. Sos z kwaśnej śmietany i świeżego szczypiorku będzie idealnym dipem dla ciepłego kulebiaka.

Powtórkę odcinka oraz dokładny przepis na rosyjski kulebiak znajdziecie -> TUTAJ <-.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak