Doradca Smaku X: Sandacz z sosem paprykowo-pieczarkowym, odc. 24

11.04.2019
Doradca Smaku X: Sandacz z sosem paprykowo-pieczarkowym, odc. 24

Z powodu braku dostępu do morza, słodkowodny sandacz, obok gulaszu w chlebie, paprykarza czy lecza, stał się jednym z najpopularniejszych dań obiadowych na Węgrzech. Lekka, jasna ryba jest zarówno zdrowa jak i pyszna w smaku.

W dzisiejszym przepisie sandacz pieczony w piekarniku. Dodatki to węgierska kiełbasa paprykowa, cebula, papryka, pieczarki, pomidory pelati i kapary, a więc składniki typowe dla kuchni węgierskiej. Do smaku pieprz cytrynowy i oczywiście słodka papryka węgierska. Zobacz PRZEPIS.

Udostepnij:

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Polecane przepisy

prymat