![](/assets/images/play-video-icon.png)
![Fotografia przedstawiająca Doradca Smaku X: Polędwiczki z leczo, odc. 39](https://pliki.doradcasmaku.pl/doradca-smaku-x-poledwiczki-z-leczo-odc-390-3.jpg)
Leczo kojarzy się zdecydowanie z kuchnią węgierską. Dzisiaj będzie ono tylko dodatkiem, ponieważ pierwsze skrzypce gra polędwica wieprzowa w marynacie z miodu, musztardy i papryki węgierskiej.
Pozostałe dodatki to chipsy z bekonu podpieczonego w piekarniku oraz naturalny jogurt grecki z dużą ilością świeżej natki pietruszki. Cała kompozycja emanuje iście węgierskim aromatem. Szczegóły, jak przygotować to charakterystyczne danie znajdziecie w PRZEPISIE.
POLECANE PRZEPISY
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: