![](/assets/images/play-video-icon.png)
![Fotografia przedstawiająca Doradca Smaku X: Pierś z kaczki z karmelizowanym ananasem, odc. 6](https://pliki.doradcasmaku.pl/doradca-smaku-x-piers-z-kaczki-z-karmelizowanym-ananasem-odc-61-3.jpg)
W dzisiejszym odcinku Doradcy Smaku, chef Robert Sowa pokazał jak przyrządzić pierś z kaczki z karmelizowanym ananasem.
Kaczka jest bardzo powszechnym mięsem w krajach azjatyckich, stąd dzisiejsze danie ma właśnie taki charakter. Nie mogło zatem zabraknąć sosu sojowego i rybnego, oleju sezamowego oraz imbiru i kardamonu. Za dekorację posłużył czarny sezam oraz tajska bazylia. Przepis na to azjatyckie danie znajdziecie TUTAJ.
POLECANE PRZEPISY
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: