Doradca Smaku X: Mule po prowansalsku, odc. 1

04.03.2019
Doradca Smaku X: Mule po prowansalsku, odc. 1

W  10. sezonie programu Doradca Smaku zobaczycie dania inspirowane różnymi kuchniami świata: francuskiej, azjatyckiej, węgierskiej, tureckiej włoskiej. Zapraszam Was do kulinarnych podróży i gotowania  różnych, ciekawych potraw.

Kuchnia francuska jest znana i lubiana. Kojarzymy ją z masłem, bagietką, tysiącem gatunków sera, winem oraz… owocami morza. Dzisiaj przepis na mule duszone w białym winie z czosnkiem, cebulą i pomidorami. Całość została doprawiona ziołami prowansalskimi i białym pieprzem. Do dania chef Robert Sowa podał chrupiące bagietki z serem roquefort. Ta propozycja jest idealna na wykwitną kolację. Spróbujcie! Link do przepisu.

Udostepnij:

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Bożena Matuszczyk

05.03.2019 10:02
Fajne , kuszące i na pewno bardzo smaczne danie. Ja jakoś nie mogę się przekonać do owoców morza.;) Na pewno będą super ciekawe, fajne przepisy jak dotychczas.;)

Polecane przepisy

prymat