Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Doradca Smaku X: Kurczak coq au vin, odc. 10

Doradca Smaku X: Kurczak coq au vin, odc. 10

Kuchnia francuska słynie z aromatycznych i bogatych w smak dań. Klasyczną potrawą, w której bazę stanowi sos z masła i czerwonego wina, jest coq au vin.

Wersja, którą przygotował Robert Sowa nie zawiera mięsa koguta, lecz kurczaka. Mięso jest marynowane, potem duszone z boczkiem, pieczarkami i cebulą na maśle i w czerwonym winie. Daniu towarzyszy chrupiąca bagietka z masłem pietruszkowym. Składniki i sposób przyrządzenia tej potrawy znajdziecie pod tym linkiem.

Bożena Matuszczyk 21.03.2019 09:36
Super przepis.Pyszne , aromatyczne danie.;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak