Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Blok czekoladowy

5.0
(15)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier
1 szklanka
masło
250 gr
woda
1 szklanka
kakao
4 łyzki
mleko w proszku
500 gr
herbatniki
1 szklanka
rodzynki
1/5 szklanki
migdały
1/5 szklanki
orzeszki w kolorowej poewie
1/5 szklanki
ananas kandyzowany
1/5 szklanki
orzechy arachidowe
1/5 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Blok czekoladowy

1.Masło rozpuścić w garnuszku. Dodać cukier, wodę, kakao, wymieszać i ostudzić. Ciągle meiszając stopniowo wsypać mleko, na koniec herbatniki i bakalie. Dokładnie wymieszać i wlać do formy keksówki wyłożonej folią aluminiową. Schłodzić ok 4h. Z tej porcji wychodzą 2 keksówki

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grazyna0211 15.06.2017 18:15
smaczny blok
Katarzyna/kate1980 11.05.2014 20:55
apetycznie wygląda
gosia561 01.05.2014 22:09
świetne słodkości
Rafał10 28.06.2013 09:14
Dzieciństwo
matesko 25.09.2012 10:50
apetyczny
Stenka 24.09.2012 18:05
też robię, jest smaczny
Gosia40 20.03.2011 15:06
Nie mogłabym się oprzeć:)
Mala 09.03.2011 15:16
rewelacyjny
Koper 04.02.2011 14:52
ładnie wyglada z takmi kolorowymi dodatkami
Nina7 01.02.2011 11:38
pysznie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak