Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Placek po węgiersku.

0.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki
0,5 kg
cebula
2
jajko
1
mąka pszenna
2-3 łyżki
sól
do smaku
Sklep Prymat
olej do smażenia
wołowina
0,5 kg
pieczarki
100 gram
sos pieczeniowy
1 torebka
pieprz
do smaku
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Placek po węgiersku.

Ucieramy ziemniaki, dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę, jajko, mąke i doprawiamy solą.Wszystko to razem mieszamy.
Mięso smażymy tak długo, aż zmięknie. Pod koniec smażenia dodajemy jeszcze cebulę i pieczarki.Do tego dodajemy sos pieczeniowy i wszystko razem mieszamy.
Placki smażymy na rozgrzanym oleju a na talerzu polewamy je naszym \"gulaszem\".

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna87 28.09.2012 17:56
uwielbiam
eli82 29.01.2011 09:56
mniam
Dorota59 29.01.2011 00:19
pyszności, dawno już nie jadłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak