Chłodnik Grajewski

Chłodnik Grajewski

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • buraki ćwikłowe

    50 dag
  • śmietana

    3/4 szklanki
  • chuda szynka

    10 dag
  • jaja na twardo

    2
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Buraki wyszorować i ugotować w mundurkach. Ostudzić, obrać ze skórki i zetrzeć na tarce z dużymi otworami. Szynkę pokroić w kostkę lub paseczki. Jajka podzielić na cząstki jak pomarańczę. Mleko ubić ze śmietaną, dodać buraki, wędlinę i jajka oraz posiekaną zieleninę. Doprawić do smaku. Wstawić do lodówki na 2 godz.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Margo1

26.03.2013 12:26
podoba mi się

loren83

28.07.2010 15:32
Spisane z książki kucharskiej

sylwiachmiel

27.05.2010 16:02
ciekawy przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat