Pomarańcze w syropie

Pomarańcze w syropie

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pomarancze z grubą skórą

    6 sztuka
  • cukier

    1,5 kg
  • sok z cytryny

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pomarańcze obieramy ze skóry- ścieramy ją na tarku. Pomarańcze gotujemy całe aż wbita wykałaczka nie będzie stała prosto. Kroimy na ćwiartki, usuwamy białą skórkę. Cukier gotujemy z 3 szklankami wody. Gdy się całkiem rozpuści wkładamy pomarańcze gotujemy aż troszkę zgęstnieje. Pod koniec gotowania dodajemy sok z cytryny i troszkę wanilii. Można schować do słoików.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Krzysztof42

20.01.2012 17:46
mniam

treonina

26.07.2011 00:40
pycha, zresztą pomarańcze pod każdą postacią są pyszne!

jasiek

04.05.2011 00:30
mój ulubiony owoc

gośka

21.06.2010 19:34
Po raz kolejny stwierdzam iż fakt, że ktoś może nam dodać zdjęcie do przepisu jest pomyłką moderatorów - przypuszczam, że zdjęcie z neta - ale zapewniam nie ja je tu dodałam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat