Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Pstrągi w marynacie

0.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pstrąg
4 szt
ocet winny
1 szkl
wino białe wytrawne
1 szkl
tymianek
1\\2 łyzeczki
bazylia
1\\2 łyzeczki
Sklep Prymat
natka pietruszki
1 łyżka
cebule
3 szt
pieprz
Sklep Prymat
sól
Sklep Prymat
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Pstrągi w marynacie

Pstrągi oczyścić po czym obtoczyć w mące i usmażyć na rozgrzanym oleju i przełożyć do kamionkowego ganka.
Na patelnie na którym smażyła się ryba wlać ocet, wino wrzucić pokrojone cebule w plasterki oraz pozostałe przyprawy, trzymać na ogniu ok. 10-15min. pod przykryciem, wówczas zalać ryby i odstawić na kilka dni w chłodnym miejscu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak