Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Budyń ryżowy

5.0
(15)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukier
1,1/2 szklanki
mleko
2 szklanki
cukier waniliowy
2 łyżeczki
Sklep Prymat
gęsta śmietana
2 szklanki
ryż
1,1/2 szklanki
rodzynki
1 szklanka
cynamon
2 łyżeczki
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Budyń ryżowy

Rozpuścić cukier w mleku. Dodać cukier waniliowy i śmietanę. Zagotować. Dodać ryż, gotować na małym ogniu pod przykryciem ok. 40min. Dodać rodzynki, wymieszać. Wylać do płytkiego rondla. Posypać cynamonem. Ochłodzić. Gotowe!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak