Sałatka z fasolki szparagowej

Sałatka z fasolki szparagowej

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • dkg fasolki szparagowej zielonej

    25
  • dkg fasoli szparagowej żółtej

    25
  • pomidory

    2
  • łyżki posiekanego koperku

    2
  • łyżka posiekanych listków bazylii

    1
  • mała łyżeczka cukru

    1
  • szczypty soli

    2
  • łyżeczki mielonego pieprzu

    1/4
  • ocet jabłkowy

    kilka łyżek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Fasolkę szparagową możemy podać nie tylko z tartą bułką. Można z niej zrobić np. pyszną sałatkę...

Składniki sosu umieścić w małym słoiczku, zakręcić, wymieszać zawartość energicznie wstrząsając. Fasolki opłukać, przyciąć końce, ew. usunąć łyka. Zalać osolonym wrzątkiem, gotować aż zmięknie, ale zostanie jędrna, odcedzić. Jeszcze ciepłe pokroić na kawałki i zalać sosem, odstawić na ok. 30 min.. Pomidora sparzyć, obrać ze skórki, pokroić w kostkę. Cebulę obrać, pokroić w cienkie piórka, sparzyć, osączyć. Do zamarynowanej fasolki dodać pomidory, cebulę i zieleninę, dokładnie wymieszać. Podawać jako jarzynkę do dań obiadowych albo lekkie danie kolacyjne.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Miki

09.03.2012 08:33
ładnie

Misia90

07.08.2011 02:54
fajne

Marysia

07.08.2011 02:22
fajne

Karolina69

07.08.2011 02:11
fajne

Barbara/zuza22_85

06.03.2011 11:43
smaczne :)

misia53

13.02.2011 12:50
Ja też fasolkę bardzo lubię

Ewelina47

11.12.2010 17:59
lubię fasolkę szparagową

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat