Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Sznycle indycze faszerowane

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szałwia
2 gałązki
surowa szynka
4 plastry
pomidory
4 szt
makaron
25 dag
olej
2 łyżki
cebula
1 szt
białe wino
1/3 szkl
sól
do smaku
Sklep Prymat
pieprz
do smaku
Sklep Prymat
mąka ziemniaczana
1 łyżka
indyk
4 sznycel

Przepis i sposób przygotowania na: Sznycle indycze faszerowane

Mięso delikatnie rozbić, oprószyć solą i pieprzem. Na każdym sznyclu ułożyć plaster szynki i 2-3 listki szałwi. Złożyć na połowę i spiąć wykałaczkami.
Pomidory umyć i pokroić w kostkę. W międzyczasie ugotować makaron, odcedzić i wymieszać z pomidorami - Trzymać pod przykryciem w ciepłym miejscu.
Mięso usmażyc na oleju ok 2 minuty z każdej strony - razem z pokrojoną w krążki cebulą. Zdjąć z patelni. Na patelnię z tłuszczem wlać białe wino i pół szklanki wody. Gotować przez chwilę, aby sos odparował i zagęścić go mąką rozprowadzoną w 2-4 łyżkach wody. Zagotować i przyprawić do smaku solą i pieprzem.
Podawać z przygotowanym makaronem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak