ananasowiec

ananasowiec

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • białka

    4
  • cukier

    1 szklanka
  • wiórki kokosowe

    2 paczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Białka ubić na sztywną pianę dodać cukier dalej ubijać później dodać wiórki i wymieszać łyżką. Ciasto upiec na złoty kolor. Puszka ananasów, 4 żółtka, 1 margaryna, ½ budyniu i 1 łyżka mąki pszennej. Sok z ananasów odcedzić ma być pełna szklanka jak nie będzie to dodać wodę przygotowaną. Na tym soku ugotować budyń razem z łyżką mąki. Ostudzić. Ucierać margaryną dodać żółtka i budyń. Dodać pokrojone ananasy- całość wymieszać. Biszkopt przekroić na pół. Przełożyć masą ale trochę jej zostawić. Wierzch posmarować pozostałą masą i przełożyć placek kokosowy. Pozostawić na jedną godzinę.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

IlonaAlbertos

03.06.2012 23:17
Fajny pomysł.

Krzysztof42

23.11.2011 15:31
może być smaczny

pioge7

31.05.2011 15:52
smaczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat